Select Page

Șapte grădinițe, trei creșe și două grădinițe sociale funcționează în această vară pentru mii de copii din Sectorul 6.

Aceste Grădinițe de vară, respectă toate condițiile necesare prevenției răspândirii noului coronavirus.

Pentru a elimina orice risc de îmbolnăvire a copiilor sau de transmitere a virusului, primarul Gabriel Mutu a dispus ca întreg personalul care deservește unitățile de învățământ (didactic, nedidactic și auxiliar) să fie testat pentru COVID-19 cu teste RT-PCR, cu 48 de ore înainte de a intra în serviciu.

Autoritatea locală Sector 6 asigură în unitățile pe care le administează toate materialele necesare combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2: măști și mănuși de unică folosință, dispensere cu dezinfectant, termoscanere, săpun și prosoape de hârtie, iar în spațiile închise se va realiza zilnic dezinfecția prin nebulizare.

Astfel, părinții care trebuie să meargă la serviciu și nu au cu cine să-i lase pe cei mici, îi pot înscrie la grădinițele care vor fi deschise după cum urmează.

  • În luna iulie: Grădinița nr. 250, Grădinița nr. 218, Grădinița “Prichindel” și Grădinița nr. 40;
  • În luna august: Grădinița nr. 218 (rămâne deschisă), Grădinița nr. 274 și Grădinița “Fulg de Nea”.

Pentru luna iulie, a fost estimat un număr necesar de 600 de locuri, iar pentru august 500 de locuri, multe dintre ele fiind deja ocupate.

Amintim că, pentru cei mai mici membri ai comunității, cele trei centre de zi de tip creșă – care pot primi, în condițiile impuse de protocolul din starea de alertă, 320 de copii – și-au deschis porțile luni, 22 iunie 2020. Totodată, și centrele de zi de tip grădiniță “Sfântul Andrei” și “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu 75 de locuri, primesc prichindei dornici să se revadă cu prietenii și să învețe lucruri noi.

Suplimentar, după cum primarul Gabriel Mutu a anunțat deja, intenționează să acorde sprijin financiar familiilor care apelează la serviciile unei bone: Sper că aleșii tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local Sector 6 să voteze mâine, în ședința de Consiliu Local, acest proiect și să ridicăm astfel o povară de pe umerii părinților care se întorc la activitățile profesionale”, a explicat edilul.

 

Sursa oficială: https://www.protectiacopilului6.ro/noutati_doc_2857_crese-si-gradinite-de-vara-deschise-pentru-mii-de-copii-in-sectorul-6_pg_0.htm?fbclid=IwAR1Rj2BLwhfZKlmUUxpqepyAIG3biiJ20OtL3pQdAuSKG1bvWb6z8egmP8A