Facem proiecte pentru comunitate!

Cartier Hub și Centrul Comercial Drumul Taberelor deschid programul de granturi Facem proiecte pentru comunitate cu scopul de a crește împreună comunități sustenabile.

De ce ne dorim acest lucru? Pentru că vrem să transformăm cartierul într-o comunitate. Punem aici bazele unui spațiu public (atât offline, cât și online) în care ne adunăm, ne cunoaștem, interacționăm și ne dezvoltăm împreună. Credem în comunități auto-susținute, cu oameni creativi și implicați în viața orașului și a cartierului.

Lista proiectelor finaliste. Votează preferatul tău!

Proiectul Explorator în cartierul meu are ca scop stimularea conștiinței civice a copiilor și părinților din cartierul Drumul Taberei, utilizând ca instrumente biodiversitatea locală și promovarea unei vieți sănătoase. Activitățile vor cuprinde ateliere educative practice și interactive, explorări urbane și propuneri de soluții pentru comunitate.
Ne dorim ca alături de participanti, să creăm o poveste a cartierului în care să îi implicăm atât pe copii, cât și pe părinții lor, să analizăm prezentul din perspectiva biodiversității și a calității vieții (trafic, poluare, felul în care mâncăm) și să gândim soluții de îmbunătățire a problemelor identificate.

Afostodata.net este un concept unic in Romania, cu povești audio și în limba semnelor, omologat de Ministerul Educației și Cercetării. Proiectul își propune să facă educație multiculturală, într-o manieră amuzantă și ușor de memorat. 
Ne dorim să îndepărtăm stigmatele legate de dizabilități prin proiecte precum Hub-ul cu povești în care Cartier Hub se transformă într-un loc de poveste, prietenos și creativ, unde copii cu și fără deficiență de auz care învață la școlile din sectorul 6 se întâlnesc și se cunosc, se joacă împreună și construiesc prietenii dincolo de preconcepția deficienței, chiar în comunitatea în care locuiesc.

Credem că o comunitate sănătoasă este o comunitate fericită. Proiectul Stare de bine pentru comunitate vizează promovarea stării de bine în rândul comunităţii din Drumul Taberei. În primul rând, ne adresăm adolescenţilor pentru că reprezintă un segment vulnerabil în ceea ce priveşte dezvoltarea problemelor ce ţin de sănătate mintală, adolescenţa fiind recunoscută de către specialişti drept o perioadă intensă de dezvoltare şi vulnerabilitate. Credem că cel mai bun tratament este prevenţia şi ne dorim să oferim un cadru în care adolescenţii să înveţe din timp despre cum să-şi gestioneze emoţiile, cum să aibă relaţii sănătoase, cum să ia decizii şi să rezolve probleme şi bineînţeles, cum şi cui să ceară ajutor.

Viziunea noastră pentru proiectul PoveȘtiri din Cartier este de a înființa o redacție voluntară în CartierHub, care să reunească persoane de toate vârstele din comunitatea locală și să le îndrume, coordoneze și susțină în dezvoltarea comunitară prin propagarea exemplelor pozitive.
Misiunea noastră este de a aduce împreună un minim de 30, maxim de 50 persoane din comunitate, care, sub îndrumarea noastră, să documenteze și să realizeze materiale despre comunitate. Astfel, dăm voce membrilor comunității și o ajutăm să crească, în timp ce ei se dezvoltă individual și ca grup.

Hub-ul cu Povești - Asociația Pentru Educație Digitală Bigger Picture
32.10%
Stare de Bine în Comunitate - Asociaţia Psinapsa
31.28%
Explorator în Cartierul Meu - Asociația Culturalis
18.92%
PoveȘtiri din Cartier - Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune
17.69%

Lista proiectelor care intră în etapa I de jurizare!

S-a încheiat etapa de verificare a eligibilității proiectelor înscrise, așa că avem plăcerea de a vă prezenta lista celor care au trecut în următoarea etapă de jurizare:

Cine poate aplica și ce proiecte pot fi depuse?

Pot aplica la concurs:

 • grupuri formale constituite sub formă de Asociații și Fundații;
 • grupuri informale de minimum 3 voluntari;
 • unități de învățământ școlar sau preșcolar, grupuri formate din elevi sau grupuri formate din elevi și profesori.

Ce proiecte pot fi depuse:

 • Proiectele vizează comunitatea din Sectorul 6, București și se adresează unor grupuri variate de locuitori din comunitate, stimulează interacțiunea între membrii comunității.
 • Sunt proiecte responsabile, care se îngrijesc de impactul de mediu sau social pe care îl au.
 • Trebuie să se încadreze specificului spațiului și să se desfășoare în incinta Cartier Hub (minimum 5 întâlniri/evenimente per proiect). Proiectele trebuie să angreneze un număr de minim 30 de persoane din comunitate.
 • Activitățile proiectelor trebuie inițiate în termen de 6 luni de la oferirea premiului.
 • Tot bugetul trebuie să fie consumat pe o perioadă de maximum 1 an de la primirea premiului.
 • Proiectele din cadrul acestui apel de finanțare vor fi din ariile: cultura, educație sau stare de bine (mentală & fizic). De exemplu: ateliere, cursuri de dezvoltare personală, de sport, nutriție, ateliere de lucru în echipă. teatru, meșteșuguri, artă, dialog social și nu numai care să aducă împreună mai multe categorii de vârstă din cartier.
 • Proiectele sunt de interes general și nu realizează activități de natură politică; nu realizează activități sau susțin cauze care discriminează pe considerente de etnie, rasă, sex, orientare sexuală, religie, capacități fizice și/sau psihice sau apartenența la una sau mai multe categorii sociale și/sau economice.

Calendar

Perioada de depunere a proiectelor (5 octombrie 2020 – 15 noiembrie 2020)

Verificare eligibilitate proiecte înscrise (16 – 27 noiembrie 2020)

Anunțarea proiectelor eligibile (27 noiembrie 2020)

Etapa I de jurizare – evaluare proiecte de către juriu (27 noiembrie – 6 decembrie 2020)

Etapa II de jurizare – anunțarea cele 4 proiecte finaliste (7 decembrie 2020) 

Etapa III de jurizare – votul de popularitate a celor 4 proiecte (7 – 13 decembrie 2020)

Etapa IV de jurizare – jurizarea finală cu anunțarea celor 2 proiecte câștigătoare (14 – 17 decembrie)

Implementarea proiectelor câștigătoare (inițiate în termen de 6 luni de la primirea finanțării)

Monitorizare, feedback și raportare proiecte (2 întâlniri de raportare, iulie & decembrie 2021)   

*calendarul a fost actualizat în data de 27.11.2020

 

Membrii juriului

Faceți cunoștință cu juriul programului:

Silvia Boeriu este de 9 ani în echipa CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică. Se ocupă de comunicare şi se entuziasmează de fiecare dată când poveştile oamenilor şi comunităţilor civice inspiră un public din ce în ce mai mare să se implice.

Tudor Chira este un cetățean implicat și om de comunicare, membru în Grupul Inițiativa Favorit.

Ana Maria Mirciaogă este de mai bine de doi ani în Fundația Comunitară București, ea coordonează programe de finanțare și dezvoltare, precum: Fondul IKEA pentru educație și dezvoltare.

Raluca Motoca are o experiență de 7 ani în marketing și brand management, cu o experiență dovedită în gestionarea echipelor locale și a proiectelor internaționale. Raluca este pasionat de munca care are un impact pozitiv asupra societății și îmbunătățirea experienței clienților.

Andrei Chirtoc are o experiență de project manager în ONG, fundraising și organizare de evenimente. El este harmonizer-ul echipei și cofondator al platformei Galantom.ro și unul dintre primii membri ai comunității de coworkeri de la Cartier Hub.

Delia Mihalache este economist, activist și mamă. Împreună cu vecinii ei a înființat Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și militează pentru creșterea calității vieții în zonă.

Regulament

Descarcă regulamentul pentru a afla toate detaliile necesare aplicării, selecției și implementării proiectelor.

Contact

Contact general: office@cartierhub.ro

E-mail evenimente: roxana@cartierhub.ro

Telefon: +40 751 923 561

Adresa: Strada Brașov, nr 25, sector 6, București – Centrul Comercial Drumul Taberelor, mezanin, acces scările rulante din Food Court (mijloc) 

Acces:

 • 7-22 pentru membrii comunității.
 • 10-18 pentru vizitatori. Atenție! Pentru o întâlnire cu noi este necesară programarea prin completarea formularului.

8 + 3 =